Οι αμπελώνες του «Κτήματος Κούρτη» βρίσκονται στη Ράχη Πιερίας, 14 χλμ. από την Κατερίνη, σε ένα σημείο όπου το μικροκλίμα του Ολύμπου, του υψηλότερου ελληνικού βουνού, συναντιέται με το μικροκλίμα των Πιερίων, και σε αυτά έρχεται να προστεθεί η ευεργετική επίδραση της θάλασσας, που απέχει μόλις 8 χλμ.

 

kourtis

Σε μια έκταση 60 στρεμμάτων, καλλιεργούνται οι κοσμοπολίτικες ποικιλίες Chardonnay, Trebbiano, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon και οι ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο, Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο. Η οινοποίηση γίνεται με τη φροντίδα όλης της οικογένειας, στις παλαιές, παραδοσιακές εγκαταστάσεις του επισκέψιμου οινοποιείου – ανακαινισμένες και προσαρμοσμένες στις νέες, αυξημένες και διαφορετικές ανάγκες –, όπου γίνεται η συστηματική παλαίωση του κρασιού με σκοπό την ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια.

kourtis

Η παραγωγή μας αγγίζει τις 18.000 φιάλες και αυξάνεται κάθε χρόνο, ενώ από το 2006 εφαρμόζεται βιολογικής μορφής καλλιέργεια και οινοποίηση, πιστοποιημένη από την Green Control (Πράσινος Έλεγχος). Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα διεθνή βραβεία και διακρίσεις, σε διαγωνισμούς όπως ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός των Βρυξελλών (Concours Mondiale de Bruxelles) του 2011, ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης του 2013 και του 2014, ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός του Λονδίνου (Decanter World Wine Awards – London) του 2013 και του 2014.

kourtis

Αξιοποιώντας αφενός μια παράδοση που παλιά κάλυπτε τις καθημερινές, οικογενειακές ανάγκες, αφετέρου όμως συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση ειδικών συνεργατών, το «Κτήμα Κούρτη» έθεσε από την αρχή ως στόχο να καθετοποιήσει όλη την παραγωγή. Δηλαδή, η επιχείρηση φέρνει σε πέρας όλες τις διαδικασίες, από τη φύτευση και την καλλιέργεια των αμπελιών, την οινοποίηση, την εμφιάλωση, τη διάθεση και την προώθηση των πfroροϊόντων, ακόμη και την προσφορά τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας που έχει ετοιμάσει για τον σκοπό αυτό.

kourtis

Από την αρχή θέλαμε να συνδυάσουμε την παράδοση με την καινοτομία. Όταν το 1997 φυτεύαμε, με πολύ μεράκι, περισσότερη αγάπη και αρκετή αγωνία, το πρώτο μας αμπέλι 10 στρεμμάτων, κανείς μας δεν πίστευε ότι θα είχαμε τα εξαιρετικά αποτελέσματα που σας προτείνουμε σήμερα. Με χαρά θα σας υποδεχθούμε στο οινοποιείο μας για να δείτε από κοντά τον τρόπο που παρασκευάζουμε τα κρασιά μας, τα οποία, φρέσκα ή παλαιωμένα σε δρύινα βαρέλια, σας περιμένουν για να τα γευτείτε.

kourtis

Βρείτε στοιχεία επικοινωνίας για το Κτήμα Κούρτη καθώς οδηγίες επίσκεψης στο οινοποιείο στην σχετική καταχώρηση.

Πηγή: Κτήμα Κούρτη Facebook

Απαντήστε