Εδώ και χρόνια, η εταιρεία Κτήμα Μυθικό Βουνό διαγράφει επιτυχημένη πορεία στην παραγωγή ελληνικών κρασιών εξαιρετικής ποιότητας, με έδρα το γραφικό Λιτόχωρο. Η λειτουργία του κτήματος μας ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια με όραμα την ανάδειξη και προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των κρασιών της περιοχής. Σήμερα, σε μια προσπάθεια αναγέννησης του αμπελώνα των παππούδων τους, ο Σάκης Γραμματόσης και οι δύο γιοί του, ο Γιάννης – απόφοιτος οινολογίας Μπορντώ – και ο Παναγιώτης – φοιτητής στο τμήμα Χημείας του ΑΠΘ συνεχίζουν να μοιράζονται την αγάπη και τις γνώσεις τους για το καλό ελληνικό κρασί, με όλο τον κόσμο.

 

mythiko

Η ιστορία του αμπελώνα ΚΤΗΜΑ ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, όταν η οικογένεια Γραμματόση αποφάσισε να αναδείξει και να προβάλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρασιών της περιοχής. Ο αμπελώνας βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του μυθικού βουνού του Ολύμπου, στο χωριό Λιτόχωρο, σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων. Τα εδάφη του είναι φτωχά, με τέλεια αποστράγγιση και με μηχανική σύσταση, κατά βάση πετρώδη, χαρακτηριστικά που χαρίζουν στα κρασιά μας μια ιδιαίτερη μεταλλικότητα. Η τοποθεσία του συνδυάζει τις θαλάσσιες αύρες του καλοκαιριού και τα δροσερά ρεύματα των φαραγγιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λιτόχωρο, αποτελεί τον τόπο που γέννησε την ελληνική μυθολογία και το ελληνικό κρασί!

 

mythiko

Η γκάμα των προϊόντων του κτήματος απαρτίζεται από πολλές διαφορετικές ετικέτες κρασιών, που είναι αποτελέσματα ιδιαίτερης οινοποίησης, η οποία πραγματοποιείται σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα τους. Συγκεκριμένα, στον αμπελώνα μας καλλιεργούμε ελληνικές ποικιλίες όπως είναι η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, το Ξινόμαυρο, το Αγιοργείτικο, η Φτελιά, καθώς και διεθνείς όπως είναι το Chardonnay, το Syrah, το Cabarnet, το Sauvignon και το Merlot.

mythiko

Αναζητήστε τα κρασιά που φέρουν την υπογραφή ΚΤΗΜΑ ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ από τους αμπελώνες μας που βρίσκονται στο μαγευτικό Λιτόχωρο και αφήστε τις γεύσεις τους να σας ταξιδέψουν σε μοναδικούς γευστικούς προορισμούς και να εκπλήξουν γευστικά τον ουρανίσκο σας!

mythiko

Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας καθώς και οδηγίες μετάβασης στο Μυθικό Βουνό στην σελίδα καταχώρησης.

 

Πηγή: http://www.wines-mythikovouno.gr

Απαντήστε