Το πάρκο της Κατερίνης είναι ένας χώρος περίπου 50 στρεμμάτων με πλούσια βλάστηση, λίμνες, φιλοξενούμενα ζώα, παιδικές χαρές πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και σίγουρα αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό χαλάρωσης τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.

 

parko

Μέχρι την απελευθέρωση ένας μεγάλος χώρος του πάρκου της Κατερίνης χρησιμοποιούνταν από τους οθωμανούς ως στρατώνας, ενώ το υπόλοιπο μέρος χρησίμευε για στρατιωτικές ασκήσεις. Στην βορειο είσοδο του πάρκου βρίσκονται τοποθετημένα δύο κανόνια που θυμίζουν την Τουρική παρουσία, την κατοχή και την απελευθέρωση. Μετά την απελευθέρωση, το πάρκο κυρήχθηκε δημοτική έκταση και χρησιμοποιήθηκε ως χώρος πρασίνου και αναψυχής. Αργότερα στο πάρκο δημιουργήθηκε στην βορειοδυτική πλευρά του και ένας μικρός ζωολογικό κήπος, με διάφορα ζώα, όπως ελάφια, αλεπούδες, μαϊμούδες, κ.α. Πλέον στην θέση του πρώην ζωολογικού κήπου βρίσκεται μια νέα σύγχρονη παιδική χαρά.

parko

Στην βόρεια πλευρά του πάρκου βρίσκεται και το Πνευματικό κέντρο της Κατερίνης (Εκάβη), που διαθέτει συνεδριακό χώρο, δημοτική βιβλιοθήκη, αίθουσα μουσικής εκπαίδευσης, αίθουσα τεχνών, αίθουσα διαλέξεων και ομιλιών. Στην νότια πλευρά του πάρκου μπορεί να συναντήσει κανείς το μικρό θεατράκι που φιλοξενεί ποικίλες παραστάσεις αλλά και μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες. Στην ίδια πλευρά έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και χώρος, όπου μπορεί κάποιος να βγάλει βόλτα το σκύλο του, να τον αφήσει ελεύθερο, να τον εκπαιδεύσει (dog park).

parko

Στο κέντρο του πάρκου μπορεί να συναντήσει κανείς συντριβάνια, λιμνούλες, γεφυράκια και πλακώστρωτα μονοπάτια μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Παγκάγια και ξύλινα τραπέζια είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του πάρκου, για στιγμές ξεκούρασης χαλάρωσης και πικ-νικ. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας και πάλι ενός μικρού ζωολογικού κήπου μέσα στο πάρκο στην νότια πλευρά αυτή τη φορά, με διάφορα ζώα όπως ελάφια, παγώνια, πάπιες, παπαγάλους, κουνέλια, περιστέρια, κ.α.

parko

Από το Δεκέμβρη και μέχρι τις αρχές κάθε νέου έτους, το πάρκο της Κατερίνης φοράει τα γιορτινά του και μεταμορφώνεται σε “Πάρκο των Χρωμάτων”. Το πάρκο της Κατερίνης χρωματίζεται από τα πνεύματα των Χριστουγέννων και μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό παραμύθι, σε μια χώρα χρωμάτων και θαυμάτων για μικρούς και μεγάλους για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες. Με ελεύθερη είσοδο, ο καθένας μπορεί να απολαύσει και να ζήσει την μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εξερευνώντας των 52 στρεμμάτων έκτασης, «πάρκο των χρωμάτων» στην Κατερίνη. Μάγοι , ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ, ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ξωτικά, νεράιδες και ήρωες παραμυθιών σας μεταφέρουν σε φανταστικούς κόσμους.

parko

Οι νεράιδες του μαγεμένου δάσους στροβιλίζονται μαζί σας στο παγοδρόμιο και διασκεδάζουν στο καρουζέλ και στ’ άλλα παιχνίδια του λουνα παρκ στο «Πάρκο των Χρωμάτων». Η υπαίθρια αγορά συμπληρώνει με γεύσεις, αρώματα, παραδοσιακά προϊόντα, στολίδια και παιχνίδια το χριστουγεννιάτικο σκηνικό Μουσικά σχήματα, νεανικές μπάντες, χορωδιακά σύνολα καθημερινά γεμίζουν με τους ήχους τους και διασκεδάζουν τους επισκέπτες (http://parkoxromaton.gr/). Δείτε όλο το πρόγραμμα των εορταστικών δράσεων και εκδηλώσεων.

parko

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια βόλτα στο πάρκο της Κατερίνης. Βρείτε στοιχεία επικοινωνίας και οδηγίες πρόσβαση στη σχετική σελίδα καταχώρησης.

Απαντήστε